Besin Değeri Yüksek Gıdalar (Sarımsak )

























Sarımsak inanılmaz bir besindir. Yemeklerinizi muhteşem tatlara dönüştürmesinin yanı sıra besleyicidir de. İçerisinde C, B1, B6 vitaminlerini ayrıca kalsiyum, potasyum, bakır, manganez ve selenyum barındırır. Ayrıca alisin denen önemli bir maddeye de sahiptir. Araştırmalara göre tansiyonu ve kolesterolü düşürücü etkisi vardır. Bağırsak ve mide kanseri gibi yaygın kanserlerle savaşma özelliğine sahiptir. Vücudun bağışıklık sistemini güçlendirici ve hücre koruyucu etkisini destekler bazı bilimsel bulgular mevcuttur. Bu etkinin HIV virüsü ve menenjit ile mücadeleye yansıtıldığı tecrübeler gerçekleştirilmiştir. Ayrıca kardiyovasküler sistemi güçlendirmesi, bunun da serum kolesterol seviyeleri ve trigliserit oranları üzerinde etkisi sözkonusudur. Trombositlerin damar içinde pıhtılaşmasını engelleyici etkisiyle, damar tıkanıklıklarından kaynaklanan rahatsızlıklara karşı rol oynar. Sarımsak ayrıca tansiyonu ve kan şekerini de dengeleyicidir.Ayrıca bakterileri ve mantarları yok eder.

Yorum Gönder