Kan Dolaşımınızı Hızlandırmak İçin

Zayıf Kan Dolaşımı Nasıl Hızlandırılır?


Zayıf kan dolaşımının; yüksek kolesterol, yeterince lifli yiyecek tüketilmemesi, çok tuzlu yiyecekler tüketmek ve yeterince sıvı almamak gibi birçok nedeni olabilir.

Çok fazla doymuş yağ tüketmek yüksek kolesterole yol açabilir, bu da kan damarlarının zarar görmesine ve kanın tüm arterlerden rahatça geçebilmesi için gerekli olan esnekliğini yitirmesine neden olur. Bunun sonucunda da doğal olarak çeşitli dolaşım bozuklukları ortaya çıkar. Bu makalede, zayıf kan dolaşımından doğal yollarla nasıl kurtulabileceğinizi göstereceğiz.


Masaj

İyi bir kremle, ayaklarınızdan başlayıp yukarı doğru çıkarak kaslarınıza nazikçe ve biraz bastırarak masaj yapabilirsiniz. Bu şekilde, kan dolaşımınız hızlanır ve tüm dolaşım bozuklukları gözle görülür derecede azalır.

Basıncını Düşüren Yiyecekler Tüketin

Kan Dolaşım bozukluklarını gideren ve kan basıncını düşüren birçok yiyecek vardır. Bazıları şunlardır:

Ispanak
Kereviz
Ay çekirdeği
Muz
Soya
Patates
Çikolata
Avokado
Yağsız süt
Balık
Turunçgiller

Sigarayı Bırakın

9-reasons-to-stop-smoking

Sigaranın, insan sağlığının en büyük düşmanlarından biri olduğu yıllar önce kanıtlanmıştır. Sigara, ciddi dolaşım bozukluklarına yol açar ve kan basıncını büyük ölçüde yükseltir.

Hidroterapi Yaptırın
Hidroterapi, sıcak ve soğuk suyun birbirinin ardından kullanılarak yapıldığı bir masaj tekniğidir. Bu şekilde kan dolaşımı anında etkinleşir ve normal kan akışı gerçekleşmeye başlar. Bu terapinin iki günde bir uygulanmasında bir sakınca yoktur.

Kırmızıbiber Yiyin

Kırmızıbiber, kalp-damar sistemini uyarma ve etkinleştirme özelliğine sahip olan kapsaisin maddesi içerir. Bu madde, kan basıncını ve kolesterol değerlerini büyük ölçüde düşürmeye yardımcı olur. Ayrıca, arterlerin sertleşmesi olarak bilinen ve tüm dolaşım sisteminde birçok soruna neden olan ateroskleroz riskini etkili bir şekilde azaltır.

Bacaklarınızı Kaldırın
Eve geldiğinizde, rahatlamak için kendinize birkaç dakika ayırmalısınız. Uzun bir iş gününün ardından, bacaklarınızı biraz kaldırıp dinlenebilirsiniz. Böylece, kan akışının kolaylaşmasına ve kan dolaşımının hızlanmasına katkıda bulunmuş olacaksınız.

Ayak Banyosu

foot-bath-Intercontinental-Hong-Kong


Kan dolaşımını harekete geçirmenin çok basit bir yolu; ayaklarınızı zencefilli, sıcak su dolu bir kabın içine koymaktır. Buna bayılacaksınız!

Ginkgo Biloba Çayı Hazırlayın
Kan damarlarını genişletme ve damar duvarlarının çok daha esnek olmasını sağlama özelliğine sahip olduğundan, zayıf kan dolaşımını hızlandırmak için en çok tavsiye edilen doğal ilaçlardandır.

Bir Kadeh Kırmızı Şarap İçin

şarap

Her gün ana öğünde bir kadeh kırmızı şarap içmek, kan dolaşımınızın hızlanmasına yardımcı olacaktır, ancak günde yalnızca bir kadeh içilmelidir.

Kahve İçin
Günde bir veya iki fincan kahve içenlerin, zayıf kan dolaşımı ile karşılaşma riski daha düşüktür. Bunun nedeni, kahvenin içindeki flavonoidlerdir.

Fazla Tuz Tüketmeyintuz

Tuz; yüksek kan basıncına ve ödem oluşumuna yol açtığı için, tuzlu gıdaları mümkün olduğunca az tüketmelisiniz.

Orta Zorlukta Düzenli Spor Yapın


Kan dolaşımını hızlandırmak ve daha büyük sorunların önüne geçmek için her gün yapabileceğiniz en iyi ve en basit spor, yürüyüştür. Günde en az yarım saat yürüyün. Genel sağlığınız için, yeteri kadar sıvı almanız da çok önemlidir.


Yorum Gönder