Koşucular Dikkat performans artırıcı içecekler

Koşucular için performans artırıcı içecekler ;


Koşmaya yeni mi başladınız? O halde nasıl beslenmeniz ya da spor öncesi ve sonrası hangi içecekleri tüketmeniz konusunda yardıma ihtiyacınız olabilir.
İşte koşucular için performans artırıcı içecekler:

Çay-kahve
Çay da kahve de yüksek oranda antioksidan içeriyor. Araştırmalara göre, düzenli çay içenlerde vücut kitle endeksi, bel genişliği ölçüsü ve yağ oranı daha düşük. Sade kahve içenler ise diyabet, kalp hastalıkları hatta Alzheimer'a karşı korunuyor.

Ne zaman içilmeli: Vücuda enerji pompalaması açısından koşudan 45 dakika önce bir fincan içebilirsiniz.



Koşucular için performans artırıcı içecekler






Su-sporcu içecekleri
Saf, basit ve kalorisiz olan su, her zaman için kurtarıcı içeceğiniz olsa da uzun mesafe koşuyorsanız ve sıvı kaybınız yüksek oluyorsa sporcu içecekleri daha iyi bir seçenek olabilir sizin için. İçeriğindeki elektrolit ve karbonhidrat, suyun vücuttaki emilimini artıyor ve yorgunluğu önlüyor. İçerdiği sodyum ise suyun vücutta tutulmasını sağlıyor.

Ne zaman içilmeli: Suyu ne zaman isterseniz içebilirsiniz. Sporcu içeceğini ise 60 dakikadan uzun koşularınızda tercih edin. Daha kısa koşularda sporcu içeceğinden fayda görmek için ağzınızda çalkalayıp tükürün.



Çikolatalı süt


Çikolatalı süt taşıdığı besin değeri ile karbonhidrat oranı yüksek içeceklere göre, kas proteini üretimi için daha faydalı.

Ne zaman içilmeli: Çikolatalı sütü uzun koşular veya hız antrenmanları sonrasında içebilirsiniz.



Vişne ya da pancar suyu


Kırmızı renkteki bu meyve sularının ikisi de ideal birer koşucu içeceği. Vişne suyu, enflamasyonu azaltan ve kasların onarımına yardımcı antioksidanlar bakımından oldukça zengin. Pancar suyu ise vücuttaki nitrik oksit üretimini artırıyor, kan dolaşımını destekliyor ve kasların daha etkili çalışmasını sağlıyor.

Ne zaman içilmeli: Yoğun antrenman periyotlarınızda, günde her ikisinden de 1 ya da 2 bardak içebilirsiniz. Veya yüksek tempolu bir koşunun 90 dakika öncesinde 2 su bardağı pancar suyu idealdir.


Hindistan cevizi ve aloe vera suyu


Son zamanlarda popülerleşen Hindistan cevizi suyu, sporcu içeceklerine oranla daha az karbonhidrat içeriyor. Aloe vera suyu ise hem mineral yönünden zengin hem de spor sırasında konsantrasyonu sağlıyor.

Ne zaman içilmeli: Koşudan önce aloe vera suyu, koşudan sonra ise Hindistan cevizi suyu ile gücünüzü toplayabilirsiniz.

Yorum Gönder